22 Nov 2009

Orango.dk - Domæne indehaver mister domæne efter 9 år til 11 måneder gammelt firma

Jeg læste fredag til min store forargelse om endnu en absurd sag om domæner, denne gang Orango.dk.

Orango.dk har været ejet af Peter Veileborg i 9 år og har været brugt til bl.a. emails. I januar startede der et nyt web-profilerings virksomhed med navnet Orango ApS og de vil gerne have domænet Orango.dk, så de tilbyder en meget lav pris for domænet 500,- som Peter afviser som værende alt for lavt.

Domæneklagenævnet giver Orango ApS medhold i at Peter forbryder sig mod god domænenavnsskik, fordi de mener at Orango ApS har større værdi af domænet end Peter og i deres afgørelse ignorere de totalt vigtigheden af emails som Peter har brugt domænet til.

Jeg er selv indehaver at et domæne (mabs.dk),

som jeg bl.a. bruger til email og blog. Jeg ville da nødigt stå i samme situation som Peter Veileborg, at miste mit domæne på den måde. For mig er dette en vigtig
sag, for det ser ikke ud til at os private domæne ejere er sikret i sager som denne og mit domæne, mit påtaget navn mabs, er ligeså vigtigt for mig som mit folkeregisternavn som mabs i øvrigt er baseret på.

Udover at jeg synes afgørelsen er helt uden for al rimelighed, så finder jeg også Orango ApS forretningsmoral som værende meget dårlig. Alene det at de kommer med et utrolig lavt tilbud for domænet, 500 kr., for så at bruge det som argument med ejeren. Men også at det ser ud til det har været en bevidst strategi for dem, at ville kapre domænet fra Peter.

Jeg er fuld forstående over for at man skal bekæmpe domænepirater, men det kan man på ingen måde kalde Peter Veileborg i denne sag, da han har haft navnet længere end Orango ApS har eksisteret.

Jeg savner en klar beskyttelse af private danskere i sager som denne, da det ikke kan være rigtigt at vi står så dårligt i sager som denne.

Det er mit håb at Peter Veileborg går videre med sagen og jeg har tilbudt ham et mindre beløb som støtte til sagen, da princippet i denne sag er meget vigtigt for mig.

Jeg har desuden skrevet en mail til videnskabsministeren, Helge Sander, for at få nogle svar og jeg har sendt et debat oplæg til IT-politiskforenings mailingsliste.

Links:

http://www.comon.dk/nyheder/Domaene-ejer-mister-navnet-efter-ni-ar-1.247341.html
http://www.comon.dk/nyheder/Principiel-domaenesag-kan-ende-i-retten-1.243502.html
http://new.czar.dk/?p=547
http://www.dr.dk/nettv/update/?video={cc7e58df-fbcb-41ee-85ed-ea674dd41e4f}
http://www.domæneklager.dk/uploads/2009-0099orango.dk
http://myplace.dk/2009/11/21/dk-domaener-kan-tages-fra-dig/
http://peter.binderup.dk/blog/2009/11/21/ejeren-af-domnet-orangodk-skal-overdrage-det-til-orangonu.html
http://domaene-retfaerdighed-tak.skrivunder.dk/
http://www.180grader.dk/IT/wild-wild-west-ejendomsret-til-dk-domaenenavne-ringere-end-ejendomsret-i-det-kommunistiske-kina#comments


Tags: