26 Mar 2010

Hvorfor diskutere vi det her i 2010?

Så er ligestilling for homoseksuelle til debat igen. Folketinget diskutere om homoseksuelle skal kunne blive gift på lige fod med heteroseksuelle. Og det er mig en gåde, hvorfor det overhovedet er nødvendigt at have denne diskussion i Danmark i år 2010?

Dette er noget som skulle være på plads for mange år siden. Det er simpelhen ikke i orden, at vi i et civiliseret land, stadig undertrykker folk som har en anden seksualitet end os selv.

Hvordan kan nogle folk hade homoseksuelle så meget, at de ikke engang under dem grundlæggende rettigheder så som at danne par med den person som de elsker og som elsker dem?

Under debatten i folketinget kommer Lars Barfoed med argumenter som ((http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2010/03/26/140350.htm)) "Og det skyldes helt overordnet, at regeringen ikke er enig i den helt grundlæggende forudsætning, som forslaget bygger på, nemlig at ægteskabet som begreb skal ændres. Det mener vi ikke, sagde han."

Jeg må sige. jeg har en helt anden opfattelse af hvad ordet "ægteskab" dækker over, jeg mener det er to mennesker som elsker hinanden og vil tilbringe deres liv samme. Dette argument høres ofte i USA fra religiøse fundamentalister som glemmer at "ægteskab" allerede er blevet omdefineret flere gange i USA's historie, bl.a. har det været mellem to af samme race.

Der blev iflg. artiklen på DR's hjemmeside også snakket om børn, hvilket for mig er komplet ligegyldigt for hvorvidt de skal have lov til at gifte sig, da ægteskab for mig intet har at gøre med at avle børn. Vi mennesker er som bekendt i stand til at få børn uden at være gift og vi forbyder ikke folk der ikke kan eller ikke vil have børn i at gifte sig.

Når jeg læser nogle af kommentarerne på DR's artikel, finder jeg det meget skræmmende at der er så mange mennesker i dette land som tænker sådan

Jeg har meldt mig ind i endnu en politisk facebook gruppe ((http://www.facebook.com/#!/posted.php?id=258500547794)),

da det efterhånden ser ud til man skal have sådan en for at få nødvendig opmærksomhed.

Til sidst vil jeg lige komme med en appel til følelser (ja, jeg er klar over, det er en logisk fejlslutning). For jer der er imod at homoseksuelle kan gifte sig, prøv at sætte dig i deres sted, hvor din kærlighed til din partner bliver stemplet som mindre værd og mindre ægte af staten og samfundet, og I ikke kan få samme ret eller samme anerkendelse som alle andre borgere. Fortæl mig derefter, at du stadig mener det er i orden at behandle folk som elsker anderledes end dig, på den måde.


Tags: